پرستاری از سالمندان با نیاز به خدمات پیشگیری از زخم بستر

زخم‌ بستر در سالمندان: پیشگیری، درمان و بهبود در مراقبت

اعزام پرستار سالمندان در شهر تهران بصورت کاملا تخصصی توسط مرکز خدمات پرستاری و مراقبتی «سلامت تریتا» انجام می‌شود. ما همواره نیروهای آموزش دیده را جهت نگهداری از سالمندان اعزام مینماییم. شما عزیزان می‌توانید پرستاری از سالمند خود را با خیالی آسوده و با اطمینان خاطر به مرکز خدمات پرستاری و مراقبتی «سلامت تریتا» بسپارید. تیم درمانی ام اس در مرکر آسوده یار شامل متخصصان مختلف برای کمک به بیماران ام اس است. همان‌طور که می‌دانید بیماری ام‌اس هیچ‌گونه درمان قطعی‌ای ندارد، بنابراین توجه به مدیریت علائم آن بسیار اهمیت دارد و باعث کاهش درد و رنج بیمار می‌شود.

زمانی که فرد سالمند با توانایی محدود برای تغییر موقعیت خود روبرو شود، ممکن است سریعتر دچار زخم بستر در ناحیه پرینه شود. هنگامی که بدن سالمندان تغییر موقعیت می دهد، این حرکت و سایش می تواند پوست را از بین ببرد. حتی کمک های ملایم می تواند باعث ایجاد اصطکاک و زخم شود، به خصوص که با افزایش سن پوست نازک تر و شکننده تر نیز می شود. لباس‌ها و ملحفه‌های زبر استفاده نکنید، زیرا این موارد می‌توانند باعث ایجاد زخم بستر شوند و مراقب باشید هنگام جابجایی عزیزانتان از حرکات مالشی استفاده نکنید. توصیه مهم اینکه پیش از استفاده درمان زخم بستر با عسل حتما با پزشک خود مشورت کنید.

مرحله سوم بوجود آمدن زخم بستر

زخم بستر در سالمندان زمانی اتفاق می افتد که سالمند زمان زیادی را در رختخواب باشد یا به مدت طولانی بی حرکت باشد. همچنین وقتی که سالمند بیهوش است و نمی تواند دردی را احساس کند، زخم بستر ایجاد می شود. زخم بستر به زخم هایی گفته می شود که قسمت هایی از پوست را تحت فشار قرار می دهند که از علت های آن دراز کشیدن طولانی در تخت، نشستن روی صندلی چرخدار یا گچ گرفتن بدن برای مدت طولانی هستند. زخم بستر در دسته زخم های مزمن قرار داشته و معمولا روند شکل‌گیری آن در 4 مرحله است. عدم رعایت مراقبت‌های بهداشتی مناسب، از جمله تمیز کردن منظم پوست، تغییر وضعیت بدن و استفاده از تجهیزات کمکی مناسب می‌تواند به افزایش خطر زخم بستر کمک کند.

برخی از روش‌های پیشگیری شامل تغییر وضعیت بدن به طور منظم، استفاده از وسایل حمایتی، حفظ تمیزی و مرطوب نبودن پوست و تغذیه مناسب هستند. تحرک محدود ممکن است به دلیل مشکلات سلامتی، آسیب نخاعی یا دلایل دیگر باشد و احتمال ابتلا به زخم بستر را افزایش دهد. زخم‌های بستر ممکن است از درجات مختلف شدت باشند، از آسیب‌های سطحی تا زخم‌های عمیق و با مشکلات جدی. پیشگیری، تشخیص زودهنگام و مراقبت مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است تا از ایجاد و تشدید این نوع زخم‌ها جلوگیری شود. این مرحله را می‌تواند مرحله از زخم بستر در سالمندان دانست که لایه رویی پوست (اپیدرم) از بین می‌رود! این مرحله امکان دارد تا حدی پیش رود که در محل زخم، تاول تشکیل شود .

از این رو پرستار سالمند نقش موثری در پیشگیری و درمان زخم های فشاری در دوران سالمندی دارند. دوران سالمندی سال های حساسی است و سالمند با انواع بیماری ها به دلیل کهولت سن دست و پنجه نرم می کند. در چنین شرایطی باید از مراقبت های پرستاری، درمانی و پزشکی مطلوبی برخوردار باشد تا در این دوران زندگی اش با چالش زیادی رو به رو نشود. استفاده از خدمات نگهداری از سالمند در منزل یکی از راهکارهاست تا روند زندگی افراد مسن خانواده مختل نشود. به زندگی هر سالمندی باید رسیدگی شود و به دقت تخت نظر یک پرستار حرفه ای قرار گیرد تا در این سال های طلایی زندگی اش از نظر جسمی و روحی در سلامت و بهبودی باشد.

همچنین، نظارت دقیق و مستمر بر وضعیت پوست سالمندان اهمیت دارد. حضور پرستار می تواند تا حدود زیادی از عوارض زخم بستر جلوگیری کند و همچنین از نگرانی های مربوط به نگهداری تمام وقت از این بیماران بکاهد. اغلب افرادی دچار زخم بستر می شوند که به دلیل بیماری و ناتوانی به تنهایی قادر به تحرک و جابجایی نیستند و زمان زیادی را در تخت خواب،  صندلی و ویلچر به سر می برند. برخی از زخم ها با توجه و مراقبت بهبود پیدا می کنند و بسیاری نیز هرگز بهبود نمی یابند. همانطور که می‌دانید علت زخم بستر در سالمندان، ماندن طولانی مدت در بستر است.

  • در صورتی که هرگونه تغییر در پوست سالمند مشاهده شود، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و مشاوره و درمان مناسب را دریافت کنید.و یا همچنین می توانید با شرکت خدمات پرستاری ره گستر سبز تماس حاصل فرمایید.
  • مدیریت و درمان زخم بستر توسط پرستاران سالمند نیازمند دقت، تخصص و استفاده از روش‌های مناسب درمانی است.
  • {
  • در صورت وجود این شرایط، باید سالمند هر چند ساعت یک بار بنشیند یا به طور کلی وضعیت بدنش تغییر کند.
  • |}{
  • ما همواره نیروهای آموزش دیده را جهت نگهداری از سالمندان اعزام مینماییم.
  • |}
  • از آنجایی که پوست مرطوب راحت تر آسیب می بیند، سالمندانی که کنترلی بر عملکرد ادرار خود ندارند ممکن است بیشتر در معرض خطر باشند.
  • {
  • به این ترتیب بیمار از تشکیل زخم بستر بی اطلاع مانده و فشار را به پوست ادامه داده و زخم گسترش میابد .
  • |}

درمان‌های زیادی برای زخم بستر در سالمندان وجود دارد، استفاده از زخم بستر و سلول‌های بنیادی و لیزر دو مورد از رایج‌ترین درمان‌ها برای درمان چنین زخم‌هایی هستند. این نوع پانسمان‌ها سلول‌های جدید در ناحیه زخم را تحریک کرده و زخم را سریع تر بهبود می بخشند. اولین و مهم‌ترین اقدام برای جلوگیری از زخم بستر، تغییر وضعیت و جا به جایی منظم فرد در حال استراحت است. برای کسانی که به دلیل بیماری یا ضعف جسمی قادر به حرکت نیستند، ضروری است که هر دو ساعت یکبار وضعیت بدن تغییر کند تا فشار از نواحی خاصی از بدن کاهش یابد. این کار کمک می‌کند تا جریان خون به پوست بهبود یابد و از بروز زخم‌های فشاری جلوگیری شود.

Contact Us
naser rasouli
Email: acrotic.info@gmail.com
Phone: 0098914562900
tehran
tehran, iran, iran

استخدام پرستار در منزل باعث اجرای روش‌های درمانی و مراقبتی به بهترین شکل می‌شود و خیال فرزندان و دیگر اعضای خانواده بابت سلامتی سالمندان آسوده می‌شود. بسته به شدت زخم بستر، وضعیت جسمی فرد و وجود بیماری های دیگر (مانند دیابت) بهبودی آن ممکن است روزها، ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد. حتی در برخی از شرایط برای کمک به روند بهبودی به جراحی نیاز است. ام‌اس بیماری مزمن عصبی است که به‌دلیل مشکلات زیاد به مراقبت و حمایت همه‌جانبه نیاز دارد. با توجه به اینکه درمانی برای این بیماری وجود ندارد،‌ مدیریت علائم بسیار مهم است و می‌تواند به بهبود سلامت عمومی و رفاه کلی بیمار کمک کند.

این شرایط می‌توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم به ایجاد زخم بستر کمک کنند. در صورت وجود این شرایط، باید سالمند هر چند ساعت یک بار بنشیند یا به طور کلی وضعیت بدنش تغییر کند. این تغییرات فشار را تقسیم کرده و به پیشگیری از زخم بستر کمک خواهند کرد. برای پرستار سالمند این که بداند چه چیزی باعث ایجاد زخم بستر می شود و اقداماتی را برای پیشگیری از آن انجام دهد و همچنین تشخیص علائم و نشانه های زخم بستر بسیار مهم است. زخم بستر یا بد سور Bedsore یا زخم فشاری Pressure sore ضایعه ای است که در پوست و بافت های زیر پوستی و بر اثر فشار ممتد و طولانی مدت بر پوست ایجاد میشود. سالمندان به دلیل افزایش سن قدرت و توانایی خود را از دست می‌دهند و گاهی به خاطر بیماری مجبور هستند ساعات طولانی در بستر بمانند.

اما، این سیستم ها به طور کامل باعث  تغییر مکان بدنی بیمار نمی شوند. در نتیجه، بهتر است از این سیستم ها همراه با تغییر موقعیت دستی استفاده شود. افرادی که به دلیل آسیب مغزی یا نخاعی نمی توانند درد را حس کنند ممکن است از فشار وارد شده بر روی پوست خود آگاه نباشند. مرحله 1 زخم بستر یک نقطه قرمز کوچک است، در حالی که زخم بستر در مرحله 4 یک زخم شدید و عمیق است که ممکن است به استئومیلیت آلوده باشد. بیماران یک زخم بستر دردناک و آلوده را عامل مطلق بدبختی توصیف کرده اند.

با بسته شدن مویرگ‌ها فشار زیادی به ناحیه وارد می‌شود و برای مدت طولانی به پوست خون نمی‌رسد. این عفونت زمانی رخ می‌دهد که زخم بیمار به درستی تمیز و درمان نشده باشد. در نتیجه در مدت کوتاه باعث از بین رفتن سریع بافت شده و عضلات را سریع تخریب می‌کند. توجه داشته باشید این عفونت بسیار سمی بوده و ممکن است کل بدن بیمار را در کمترین زمان درگیر کرده و سبب مرگ وی گردد. تیم درمانی فشار خون در آسوده یار شامل پزشک عمومی، متخصص دارو ساز، متخصص فشار خون و...

برای اطلاعات بیشتر درباره خدمات ما، به سایت سفیران سلامت مراجعه کنید. در این مطلب در مورد روش‌های پیشگیری از زخم بستر در سالمندان و درمان زخم بستر در سالمندان صحبت کردیم و با توجه به آن‌ها می‌توانید بهترین مسیر را برای برطرف کردن این مشکل در پیش بگیرید. زخم بستر به طور معمول به تنهایی کشنده نیست، اما ممکن است به علت عوارض جانبی و مشکلات جدی سلامتی باعث افزایش خطرات مرتبط با آن شود. افرادی که به زخم بستر مبتلا هستند، باید تحت مراقبت‌های پزشکی و مدیریت مناسب قرار گیرند تا از تعداد عوارض جانبی کاهش یابد و از مشکلات جدی جلوگیری شود. پیشگیری از زخم بستر نیازمند رعایت توصیه‌های فوق و هماهنگی با تیم درمانی و پزشکی است.

فشرده شدن ممتد پوست بین برجستگی استخوانی زیرین از یک طرف و سطح بستر از طرف دیگر مویرگ‌های تغذیه کننده پوست مسدود می‌شوند. در یک فرد بیمار یا سالمند دارای زخم بستر اما این مکانیسم خوب کار نمی‌کند. نتیجه آنست که پوست قسمتی که مدت طولانی بدون جریان خون مانده است قطع شده و آن قسمت از پوست می‌میرد. زخم بستر فقط محدود به سنین سالمندی نیست اما در این سن به دلیل وجود عوامل زمینه ای شایع تر است و اغلب می توان تمام مراحل را در این گروه سنی مشاهده کرد. پرستار کودک و پرستار سالمند به دلیل آموزش هایی که در این زمینه دیده اند می توانند از بروز زخم بستر جلوگیری کنند و از این طریق باعث کاهش بار مالی و استرس اعضای خانواده شوند.

در این اعمال جراحی بافت های مرده و عفونی کاملا خارج شده و سپس با استفاده از روش های جراحی ترمیمی از پوست قسمتهای دیگر بیمار استفاده شده و روی استخوان یا تاندون ها پوشانده میشود . زخم مرحله یک را میتوان مرتب با آب تمیز و صابون ملایم شستشو داد ولی وقتی زخم ایجاد شده است شستشو باید با محلول سالین یا نمکی انجام شود. پانسمان موجب خشک نگه داشتن زخم و ممانعت از ورود میکروب به آن میشود. در نهایت، بیایید سعی کنیم بهترین درمان برای زخم بستر را در خانه پیدا کنیم. بدون مایعات، کالری، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی کافی، بافت پوست راحت تر آسیب می بیند.

همچنین سعی بر آن شده است تا نشانه های بروز زخم بستر و راه های درمانی آن به تفصیل بیان شود. اگر به نظر برسد که ناحیه قرمز شده است، ممکن است سالمند دچار زخم بستر مرحله اول شده باشد. هنگامی که این اتفاق می افتد، بهتر است فرض کنیم که ناحیه تحت فشارهای شدیدتر قرار گرفته است و با درمان مناسب، مانند استفاده از کرم، به منظور جلوگیری از زخم بیشتر ناشی از مواد بدن، اقدام کنید. با این حال، با استفاده از کرم نیز نیاز به تغییر موقعیت و حرکت مداوم برای کمک به جلوگیری از بدتر شدن ناحیه زخمی می باشد. زخم بستر معمولاً در افراد سالمند و مسن که توان جسمانی کمتری دارند، شایع است.

گاهی اوقات به درمان های دیگری، مانند بریدن بافت مرده یا استفاده از کرم هایی که به رفع آن کمک می کند، نیاز است. حرکت دادن منظم بیمار در زمان های مقرر(حداقل دوساعت) و بررسی صحیح برای اطمینان از خشکی لباس ها و تخت خواب ها بر عهده پرستار یا مراقب بیمار است. استفاده از بالشتک ها، بالش ها مخصوص، تشک های بادی و وسایل دیگر برای کاهش فشار پوست باید به طور مرتب برای بیماران غیر متحرک انجام شود. مراقبین و پرستاران با استقاده از روش های ساده و تخصصی می توانند از بروز زخم بستر در سالمند جلوگیری کنند. استفاده از بالشت یا بالشتک ها میتواند به بیمار کمک کند تا در وضعیت مناسب قرار گیرد بطوریکه فشار زیادی به مجل زخم وارد نشود.

این مشکل با احساس درد، نرمی بیش از حد یا سفتی پوست شروع می‌شود و رنگ پوست کمی متمایل به قرمزی است. سونوگرافی آنومالی یکی از مهم‌ترین اسکن‌های دوران بارداری است؛ زیرا به بررسی دقیق جنین،‌ سلامتی او و ناهنجاری‌های مختلف دوران بارداری می‌پردازد. سونوگرافی آنومالی، سونوگرافی دقیقی است که قبل از زایمان بین هفته‌های 18 تا 22 بارداری انجام می‌شود. این اقلام و تجهیزات را می‌توانید از فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی یا داروخانه‌ها تهیه کنید. اما پیش از هر اقدامی، با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید وسیله موردنظر، مناسب بیمارتان است. زخم ممکن است باعث خروج مایعات مختلفی شود، از جمله خون، پوس، یا مایعات دیگر.

یک پرستار مجرب با دقت و مهارت زخم را شستشو داده و ضدعفونی و پانسمان می کند. برنامه تغذیه ای، دارویی و مراقبت پوستی را به بهترین شکل اجرا می نماید. زخم بستر بیماری شایعی است که در افرادی رخ می‌دهد و به ناحیه ای از بدن فشار زیادی وارد می‌کنند. در مراحل اولیه، این آسیب‌ها تهدید کننده زندگی نیستند، اما در صورت عدم درمان، به مرور زمان بدتر می‌شوند و به دلیل عفونت می‌توانند زندگی را تهدید کنند. پروتئین و سبزی‌ها تازه به ویژه منبع غنی ویتامین C نقش مهمی در بهبود زخم بستر دارد. یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به بدن شما در بازسازی سلول ها و التیام زخم‌ها کمک کند.

در واقع زمانی که پوست در ناحیه استخوانی و سخت به مدت طولانی تحت فشار باشد، میزان انتقال خون به سطح فشار آمده کم شده و در نتیجه سبب کم خونی و کاهش سطح اکسیژن بافت آن ناحیه می‌شود. است که این متخصصان به مدت سه ماه و طی جلسات هفتگی یک‌ساعته به بررسی علائم و معاینه فیزیکی بیمار می‌پردازند. همچنین آزمایش‌هایی برای بررسی دقیق سطح بیماری انجام می‌دهند. پیشگیری از زخم بستر در کسانی که سن‌وسالی از آن‌ها گذشته، اهمیت زیادی دارد، چون بهبودش زمان زیادی می‌طلبد. مثلا، بالش فوم هوشمند عالی است، اما اگر همیشه در همان موقعیت قرار گیرد، مزیت زیادی ندارد.

استخدام پرستار یکی از بهترین راهکارهایی است که می تواند مانع از ایجاد زخم بستر شود. سالمندان و بیماران قطع نخاع لازم دارند که به صورت مرتب یک نفر از آن ها مراقبت کند. پرستاران تیک شهر به صورت تضمینی از سالمندان و بیماران نگهداری خواهند کرد. عواملی مانند بیماری‌های مزمن، بی‌حرکتی، ناتوانی در تغییر وضعیت بدن، تغذیه نامناسب، مصرف برخی از داروها، خشک شدن پوست و استفاده از وسایل نامناسب می‌توانند خطر ابتلا به زخم بستر را افزایش دهند. زخم بستر که به آن زخم فشاری یا جراحت فشاری نیز می‌گویند، آسیب‌های بافت پوستی است که در اثر فشار و در طول یک دوره زمانی ایجاد می شوند. آنها عمدتاً در افرادی رخ می دهند که نمی توانند به تنهایی به خوبی حرکت کنند و بیشتر وقت خود را روی تخت، صندلی یا ویلچر می گذرانند؛ به ویژه سالمندانی که مشکلات حرکتی دارند.

برای هر فردی که از بیمار مبتلا به زوال عقل مراقبت می کند مهم است که در مورد زخم بستر بداند. زخمی عمیق است که تا استخوان، تاندون یا ماهیچه گسترش می یابد. زخم ها در این مرحله اغلب از زیر پوست سالم اطراف یا کانال به بافت های عمیق تر کشیده می شوند. اسکار (بافت مرده)، چرک، دلمه یا ترکیبی از اینها نیز ممکن است وجود داشته باشد. این زخم ها اغلب نیاز به تمیز کردن بافت مرده با چاقو یا قیچی جراحی از طریق فرآیندی به نام دبریدمان دارند.

مدیریت و درمان زخم بستر توسط پرستاران سالمند نیازمند دقت، تخصص و استفاده از روش‌های مناسب درمانی است. با پیشگیری از ایجاد زخم بستر، تشخیص زودهنگام و انتخاب روش‌های مناسب درمانی، می‌توان به بهبود کیفیت زندگی سالمندان کمک کرد. استفاده از تکنولوژی‌های نوین، آموزش به بیماران و خانواده‌ها و پیگیری مستمر وضعیت زخم از دیگر عواملی است که می‌تواند در این مسیر موثر باشد. پرستاران با ارائه مراقبت‌های حرفه‌ای و دقیق می‌توانند نقش مهمی در کاهش عوارض و بهبود زخم بستر ایفا کنند. فشار مداوم بر روی ناحیه‌ای از پوست، معمولاً در نقاطی که بر استخوان‌ها فشار وارد می‌شود، می‌تواند باعث کاهش جریان خون به آن ناحیه و در نتیجه ایجاد زخم بستر شود.

با از بین رفتن پوست، زخم بستر ابتدا به شکل یک ناحیه قرمز و دردناک شروع می شود که در نهایت به رنگ بنفش در می آید. اگر به موقع زخم بستر سالمند شناسایی نشود و تحت درمان سریع قرار نگیرد، زخم دچار عفونت و آلودگی خواهد شد. یکی دیگر از خطرات زخم بستر که بسیار باید مورد توجه قرار گیرد عفونت استخوانی است. تکنولوژی‌های نوین می‌توانند به بهبود و تسریع فرآیند درمان زخم بستر کمک کنند. استفاده از دستگاه‌های نوردرمانی، لیزر تراپی و تکنولوژی‌های وکیوم تراپی (Negative Pressure Wound Therapy) می‌تواند به بهبود سریع‌تر زخم‌ها و کاهش عفونت‌ها کمک کند.

در صورتی که به صورت مداوم بافت و پوست تحت فشار قرار گیرد، جریان خون کاهش یافته و باعث ایجاد زخم هایی عمیق می گردد. زخم بستر یکی از آسیب های رایج در سالمندان است که در صورت عدم رسیدگی عفونت کرده و حتی باعث مرگ سالمند می شود. سلولیت عفونی، نوعی عفونت باکتریایی است که به بیماری پوستی منجر می‌شود. این عفونت باید درمان شود و نمی‌توان آن را به حال خود رها کرد. سلولیت عفونی باعث عفونت غشاء زیر پوستی شده و ظاهر آن یک سطح قرمز است که با گذر زمان گسترش یافته و بزرگتر می‌شود.

گاهی اوقات بد سور آنچنان شدید شده و گسترش میابد که منطقه وسیعی از پوست از بین رفته و بافت های زیرین آن مانند استخوان و تاندون ها بدون حفاظ میمانند. عفونت پوست میتواند به استخوان و یا مفصل زیر آن گسترش یافته و موجب بروز عفونت در آنها شود . پوست افراد مسن نازک تر، ظریف تر، با قابلیت کشش کمتر، خشک تر و شکننده تر از جوان ها است. لایه رویی پوست ( اپیدرم) از بین میرود یک زخم کمی فرو رفته به رنگ صورتی یا قرمز در محل تشکیل میشود .ممکن است در محل تاول تشکیل شود . برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان طخم بستر حتما با تیم پشتیبانی آچاره در تماس باشید.

نکات درمان زخم بستر در افراد سالمندان

سریعترین راه برای از بین بردن زخم بستر، کاهش فشار، تمیز نگه داشتن زخم، مصرف آنتی بیوتیک و به کارگیری راه های درمانی دیگر است. برای سالمندان، باید هنگام انجام مراقبت از ناحیه پرینه، دوش گرفتن یا انجام سایر بررسی های سالم بودن پوست، علائم ایجاد زخم بستر را بررسی و تشخیص دهید. خدمات پرستاری حرفه‌ای که این مرکز ارائه می‌دهد، خدماتی ایده آل برای افرادی است که متقاضی استخدام پرستار سالمند برای سالمند بیمار دارای زخم بستر است، می‌باشد. چنان‌چه برای نگه‌داری از سالمندی که زخم بستر دارد نیاز به استخدام پرستار دارید، می‌توانید با مرکز خدمات پرستاری و مراقبتی تریتا تماس بگیرید. پیشگیری از زخم بستر در سالمندان نیازمند توجه ویژه، دانش کافی و استفاده از روش‌های صحیح مراقبتی است. با رعایت نکاتی که در این مقاله ذکر شد و در صورت نیاز بهره‌گیری از خدمات  پرستاری، می‌توان از سلامت و راحتی سالمندان اطمینان حاصل کرد.

فشار مداوم بر روی قسمتی از بدن می تواند جریان خون در  بافت های آن قسمت را کاهش دهد. بافت و پوست برای دریافت اکسیژن و سایر مواد مغذی به جریان خون نیاز دارند؛ بدون این مواد، آسیب می بینند و ممکن است تخریب شوند. نیاز به رسیدگی برخی از ایشان به دلیل عدم تحرک دشوار تر نیز خواهد بود. به همین دلیل است که می‌توانیم بگوییم در این افراد پرستاری لازم و ضروری است. عدم مراقبت تخصصی و توجه به نشانه های زخم بستر می تواند عواقب وخیمی برای سالمند به همراه داشته باشد.

از آنجایی که پوست مرطوب راحت تر آسیب می بیند، سالمندانی که کنترلی بر عملکرد ادرار خود ندارند ممکن است بیشتر در معرض خطر باشند. با زخمی کم عمق که فقط بافت صورتی در آن وجود دارد یا یک تاول پر از مایع یا خون شفاف شناخته می شود. زخم های فشاری مرحله 2 باید با شستشوی آب نمک (سالین) یا یک پاک کننده تجویز شده توسط پزشک تمیز شوند. ژل ها و کرم های مخصوص روی زخم کم عمق یک یا دو بار در روز استفاده می شود و سپس با گاز پوشانده می شود. تاول ها به دقت بررسی می شوند و گاهی اوقات برای محافظت بیشتر با یک لایه نازک و شفاف پوشانده می شوند.

در این مقاله آسوده‌یار، شش راه جلوگیری از زخم بستر در سالمندان را با شما در میان گذاشتیم. اگر به اطلاعات بیشتری درباره پیشگیری از زخم بستر یا درمان آن در منزل نیاز دارید، سایر مطالب این بلاگ را مطالعه کنید. متخصصان مرکز خدمات درمان در منزل آسوده یار هم مثل همیشه، پاسخگوی پرسش‌های شما هستند. تشک‌های مواج یا فومی به کاهش فشار روی نقاط حساس کمک می‌کنند. این تجهیزات با تغییر مداوم فشار در نقاط مختلف بدن، از ایجاد زخم بستر جلوگیری می‌کنند. پوست مرطوب و خیس به دلیل تعریق زیاد یا نشت ادرار و مدفوع، آسیب‌پذیرتر است و احتمال ایجاد زخم بستر را افزایش می‌دهد.

برای نمونه، زخم بستر درجه چهار، حتما باید تحت جراحی قرار بگیرد. گاهی اوقات عسل پزشکی در قالب پماد یا سایر داروهای موضعی تجویز می‌شود. پس به‌هیچ‌وجه، از عسل یا سایر مواد خوراکی، به‌صورت خودسرانه برای درمان زخم بستر استفاده نکنید! عسل پزشکی استریل ‌شده، و احتمال اینکه به واکنش‌ نامناسبی از سوی سیستم ایمنی بدن منجر شود، بسیار کمتر است. در درجه اول مهمترین قسمت درمان در زخم بستر برطرف کردن عامل ایجاد یعنی فشار می‌باشد. بعد از جابجایی مرتب بیمار هر 2 ساعت یکبار و ماساژ مناطق فشار و همچنین استفاده از پانسمان‌های فیلم جهت بهتر شدن خونرسانی و همچنین محافظت از پوست که کمک شایانی به درمان زخم بستر در مراحل اولیه می‌کند.

تشخیص زودهنگام زخم بستر می‌تواند از پیشرفت آن جلوگیری کند و درمان را موثرتر سازد. پرستاران باید با علائم اولیه زخم بستر آشنا باشند و به طور منظم پوست بیمار را بررسی کنند. علائم اولیه شامل قرمزی پوست، تورم، گرمی موضعی و درد در نواحی تحت فشار است. برای سالمندان یا سایر بیمارانی که دچار اختلالات متابولیک مانند دیابت هستند، رژیم غذایی سالم می‌تواند نقش بسیار مؤثری در پیشگیری و درمان زخم‌های فشاری داشته باشد. حرکت‌های ورزشی و افزایش دامنه حرکتی، گردش خون را در بدن انسان تقویت می‌کند. برخی از بیماری‌های مزمن و شرایط پزشکی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی، و نارسایی کلیوی می‌توانند بر وضعیت پوست و قابلیت ترمیم آن تأثیر بگذارند.

افرادی که به دلیل بیماری مجبور به استراحت هستند یا به خاطر بیهوشی ساعاتی طولانی روی تخت حضور دارند، احتمال این که با بروز زخم بستر روبرو شوند، زیاد است. زخم بستر یا بد سور، یک عارضه پوستی است که نیاز به مراقبت جدی از سالمند دارد. در مواقعی که پوست با بافت‌های زیر پوستی زیر فشار زیادی قرار می‌گیرند، این مشکل به وجود می‌آید و ممکن است در نواحی مختلفی از بدن مشاهده شود. اما بیشتر مواقع روی برجستگی‌های استخوانی و بین نواحی ای که عضله وجود ندارد، مانند پاشنه، بین باسن و … رخ می‌دهد. زخم بستر زمانی ایجاد می شود که خون رسانی به پوست برای بیش از 2 تا 3 ساعت قطع شود.

بنابراین، داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای این عزیزان بسیار حائز اهمیت است. سالمندان به دلیل سن بالا، نیاز به مراقبت و توجه بیشتری دارند، به خصوص اگر به بیماری خاصی نیز مبتلا شده و مجبور باشند، مدت طولانی در بستر بمانند. بیماری‌ هایی که بر بهبود زخم تأثیر می‌ گذارند، مانند دیابت در افراد مسن شایع‌ تر است و نسبت به جوان تر ها تأثیر نامطلوب بیشتری بر روند  بهبودی دارد. بنابراین، در افراد مسن، مشکلات پزشکی باید با سرعت و دقت بیشتری مورد توجه قرار گیرند تا حداکثر بهبودی حاصل شود. زخم بستر یک بیماری شایع است که به ناحیه‌ای از بدن فشار زیادی وارد کرده و در صورت عدم درمان می‌تواند زندگی فرد را تهدید کند.

{

حفاظت از پوست:

|}

این فشار معمولاً در نواحی مانند کمر، پاشنه‌ها، و باسن دیده می‌شود. افرادی که به دلیل بیماری‌های مختلف قادر به تغییر وضعیت بدن خود به طور طبیعی نیستند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند. این می تواند با کیفیت مراقبتی که فرد دریافت می کند مرتبط باشد. اگر فردی که بی حرکت در بستر باشد، چرخانده نشود، در وضعیت درست قرار نگیرد و از تغذیه و مراقبت پوست خوبی برخوردار نباشد، زخم بستر شدت و وسعت بیشتری پیدا خواهد کرد. افراد مبتلا به دیابت، مشکلات گردش خون و تغذیه نامناسب در معرض خطر بیشتری قرار دارند. درمان زخم بستر در سالمندان باید توسط یک پرستار سالمند حرفه‌ ای به طور منظم و مداوم انجام شود.

در این مقاله قصد داریم شما را با زخم بستر و راه های پیشگیری از زخم بستر در سالمندان بیشتر آشنا کنیم. زخم بستر یا بد سور (Bedsore) یا زخم فشاری (Pressure sore) ضایعه ای است که در پوست و بافت‌های زیر پوستی و بر اثر فشار ممتد و طولانی مدت بر پوست ایجاد می‌شود. مشکل زخم بستر اغلب در نقاطی از بدن ایجاد می‌شود که پوست روی یک برجستگی استخوانی قرار گرفته و در بین آنها عضله ای وجود ندارد مانند پاشنه پا و بین باسن‌ها. زخم بستر در اثر بی حرکتی مداوم (می‌تواند ۲۴ ساعت باشد)، به علت کاهش خونرسانی موضعی ایجاد می‌شود. زخم بستر، آسیب به پوست و بافت‌های زیرین آن است که معمولاً به دلیل فشار مداوم روی نقاط خاصی از بدن، مانند پاشنه، باسن و شانه‌ها، ایجاد می‌شود. کاهش جریان خون در این نقاط باعث مرگ سلولی و در نهایت ایجاد زخم می‌شود.


سایت اصلی